نقش ﺗﻐﺬیه‌ در ﭘﻴﺸﮕﻴﺮى از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ وﻳﺮوس ﻛﺮوﻧﺎ

وﻳﺮوس ﻫﺎ ﺑﺪون ﻫﻤﻜﺎرى و ﻣﺸﺎرﻛﺖ ﺑﺪن ﻣﻴﺰﺑﺎن اﻣﻜﺎن ﺗﻜﺜﻴﺮ و ﺑﻴﻤﺎرى زاﻳﻰ ﻧﺪارﻧﺪ. اﻓﺮاد ﺑﺎ ﻛﻤﺒﻮد ﻣﻮاد ﻣﻐﺬى و ﺿﻌﻒ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﻴﺸﺘﺮ در ﻣﻌﺮض اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻋﻔﻮﻧﺖﻫﺎى وﻳﺮوﺳﻰ و ﻧﻴﺰ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﺷﺮاﻳﻂ ﺑﻴﻤﺎرى ﭘﺲ از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ آن ﻗﺮار دارﻧﺪ. ﻟﺬا ﺑﺮرﺳﻰ وﺿﻌﻴﺖ ﺗﻐﺬﻳﻪ اى و ﺑﺮﻃﺮف ﻧﻤﻮدن ﻛﻤﺒﻮدﻫﺎى ﺗﻐﺬﻳﻪاى ﺟﻬﺖ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮى از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎى وﻳﺮوﺳﻰ و درﻣﺎن آﻧﻬﺎ ﺿﺮورى ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻰ رﺳﺪ. ﺑﺪﻳﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد ﻧﻜﺎت ﺗﻐﺬﻳﻪ‌اى زﻳﺮ را رﻋﺎﻳﺖ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ:

» ﻧﻜﺎت ﻣﻬﻢ ﺗﻐﺬیه‌اى در ﭘﻴﺸﮕﻴﺮى از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ وﻳﺮوس ﻛﺮوﻧﺎ

 

١- ﻣﺼﺮف ﻛﺎﻓﻰ ﻣﻮاد ﻣﻐﺬى ﺗﻘﻮﻳﺖ ﻛﻨﻨﺪه ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ

ﻣﻮاد ﻣﻐﺬى ﺑﺴﻴﺎرى در ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﻧﻘﺶ دارد. در زﻳﺮ ﺑﻪ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ آﻧﻬﺎ ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ.

  • ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻰ

اﻓﺰاﻳﺶ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ درﻳﺎﻓﺘﻰ ﺑﻪ ﻣﻴﺰان ١٠ درﺻﺪ (در ﺻﻮرت ﻋﺪم وﺟﻮد ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺸﻜﻼت ﻣﺎﻧﻨﺪ اﺧﺘﻼﻻت ﻛﻠﻴﻮى) ﺟﻬﺖ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ و ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎى وﻳﺮوﺳﻰ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ: ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻰ ﺣﻴﻮاﻧﻰ (ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺎﻛﻴﺎن ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺮغ، ﻏﺬاﻫﺎى درﻳﺎﻳﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﻫﻰ)، ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﻮﻳﺎ

 

  • اﺳﻴﺪ آﻣﻴﻨﻪ آرژﻧﻴﻦ

آرژﻧﻴﻦ ﻳﻚ آﻣﻴﻨﻮ اﺳﻴﺪ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن را از ﻃﺮﻳﻖ اﻓﺰاﻳﺶ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ T-cell ﻫﺎ ﺑﻬﺒﻮد ﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ آرژﻧﻴﻦ: ﻣﻐﺰﻫﺎ، ﺣﺒﻮﺑﺎت، ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻰ ﺣﻴﻮاﻧﻰ (ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺎﻛﻴﺎن ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺮغ، ﻏﺬاﻫﺎى درﻳﺎﻳﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﻫﻰ)

 

  • اﺳﻴﺪ ﭼﺮب اﻣﮕﺎ-٣

ﮔﺮوﻫﻰ از اﺳﻴﺪ ﻫﺎى ﭼﺮب ﻏﻴﺮ اﺷﺒﺎع اﺳﺖ ﻛﻪ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن را از ﻃﺮﻳﻖ ﺑﻬﺒﻮد ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ B-cell ﻫﺎ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﻣﻰ ﻧﻤﺎﻳﺪ.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ اﻣﮕﺎ-٣: ﻣﺎﻫﻰ، روﻏﻦ ﻛﺎﻧﻮﻻ، روﻏﻦ ﻛﻠﺰا، ﮔﺮدو

 

  • وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ A

ﻳﻜﻰ از وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎى ﻣﺤﻠﻮل در ﭼﺮﺑﻰ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻛﻤﺒﻮد آن زﻣﻴﻨﻪ را ﺑﺮاى ﺑﺮوز ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ A ﻳﻚ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﺿﺪ اﻟﺘﻬﺎب اﺳﺖ ﻛﻪ در ﺑﻬﺒﻮد ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ و ﻳﻜﭙﺎرﭼﮕﻰ ﻣﺨﺎﻃﻰ ﻧﻘﺶ دارد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ: A ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﻣﻴﻮه ﻫﺎ و ﺳﺒﺰى ﻫﺎى زرد رﻧﮓ (ﺣﺎوى ﺑﺘﺎ ﻛﺎروﺗﻦ ﻛﻪ ﭘﻴﺶ ﺳﺎز وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ A اﺳﺖ).

  • وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ D

ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﺧﻴﺮ ﻧﺸﺎن داده اﻧﺪ ﻛﻪ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ D از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎى ﺗﻨﻔﺴﻰ ﺑﻮﻳﮋه ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎى وﻳﺮوﺳﻰ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮى ﻣﻰ ﻧﻤﺎﻳﺪ.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ: D ﻣﺎﻫﻰ ﻫﺎى ﭼﺮب، ﻟﺒﻨﻴﺎت، زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ

  • وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E

وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E از ﺟﻤﻠﻪ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎى ﻣﺤﻠﻮل در ﭼﺮﺑﻰ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﻤﻠﻜﺮد آﻧﺘﻰ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻰ ﻗﻮى داﺷﺘﻪ و ﺑﻪ ﺑﺪن و ﺑﺎ ﺣﻔﻆ ﻳﻜﭙﺎرﭼﮕﻰ ﻏﺸﺎى T-cell ﻫﺎ در ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ و ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ ﻋﻮاﻣﻞ ﺑﻴﻤﺎرى زا ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺎﻛﺘﺮى ﻫﺎ و وﻳﺮوس ﻫﺎ ﻛﻤﻚ ﻣﻰ ﻧﻤﺎﻳﺪ.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ: E ﻣﻐﺰﻫﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺎدام، ﺑﺎدام زﻣﻴﻨﻰ، ﻓﻨﺪق و روﻏﻦ ﻫﺎى ﮔﻴﺎﻫﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ روﻏﻦ آﻓﺘﺎﺑﮕﺮدان، ذرت و ﺳﻮﻳﺎ

  • وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ B6 (ﭘﻴﺮﻳﺪوﻛﺴﻴﻦ)

ﭘﻴﺮﻳﺪوﻛﺴﻴﻦ در ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺳﻠﻮل ﻫﺎى ﺳﻔﻴﺪ ﺧﻮن از ﺟﻤﻠﻪ T-cell ﻫﺎ و اﻳﻨﺘﺮﻟﻮﻛﻴﻦ-٢ ﻧﻘﺶ دارد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ: B6 ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺣﻴﻮاﻧﻰ، ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ اى ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﻴﺐ زﻣﻴﻨﻰ، ﻣﻴﻮه ﻫﺎ (ﻏﻴﺮ از ﻣﺮﻛﺒﺎت)

  • وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ B12 (ﻛﻮﺑﺎﻻﻣﻴﻦ)

ﻛﻤﺒﻮد B12 ﺑﺎﻋﺚ ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ ﺳﺮﻳﻊ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎى وﻳﺮوﺳﻰ ﻣﻰﺷﻮﻧﺪ. ﻛﻮﺑﺎﻻﻣﻴﻦ در ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺳﻠﻮل ﻫﺎى ﺳﻔﻴﺪ ﺧﻮن ﻧﻘﺶ ﺣﻴﺎﺗﻰ دارد و از اﻳﻦ ﻃﺮﻳﻖ ﺳﺒﺐ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﻣﻰ ﺷﻮد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ: B12 ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺣﻴﻮاﻧﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺎﻫﻰ ﻫﺎ، ﻣﺎﻛﻴﺎن، ﻟﺒﻨﻴﺎت و ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ

 

  • وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ C (آﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ اﺳﻴﺪ)

اﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﻳﻚ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻣﺤﻠﻮل در آب اﺳﺖ ﻛﻪ از ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺠﻤﻊ در ﺳﻠﻮل ﻫﺎى ﻓﺎﮔﻮﺳﻴﺘﻴﻚ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﻮﺗﺮوﻓﻴﻞ ﻫﺎ ﺳﺒﺐ ﺑﻬﺒﻮد وﺿﻌﻴﺖ ﻛﻤﻮﺗﺎﻛﺴﻰ، ﻓﺎﮔﻮﺳﻴﺘﻮز و در ﻧﻬﺎﻳﺖ از ﺑﻴﻦ ﺑﺮدن ﺑﺎﻛﺘﺮى ﻫﺎ و وﻳﺮوس ﻫﺎ ﻣﻰ ﺷﻮد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ: C ﻣﻴﻮه ﻫﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﺮﺗﻘﺎل، ﻟﻴﻤﻮ، ﻛﻴﻮى، ﮔﺮﻳﭗ ﻓﺮوت و ﺳﺒﺰى ﻫﺎﻳﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻞ ﻛﻠﻢ و ﻓﻠﻔﻞ دﻟﻤﻪ اى

  • روى (زﻳﻨﻚ)

ﻛﻤﺒﻮد روى از ﻃﺮﻳﻖ ﻛﺎﻫﺶ ﺗﻌﺪاد ﻣﺎﻛﺮوﻓﺎژﻫﺎ و ﻣﻨﻮﺳﻴﺖ ﻫﺎ و اﻓﺰاﻳﺶ اﺳﺘﺮس اﻛﺴﻴﺪاﺗﻴﻮ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻀﻌﻴﻒ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﻣﻰ ﺷﻮد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ روى: ﻏﻼت ﻛﺎﻣﻞ، ﻟﺒﻨﻴﺎت و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺣﻴﻮاﻧﻰ

  • ﺳﻠﻨﻴﻮم

ﻣﺼﺮف ﻛﺎﻓﻰ ﺳﻠﻨﻴﻮم ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ اﺳﺘﺮس اﻛﺴﻴﺪاﺗﻴﻮ، ﻛﺎﻫﺶ اﻟﺘﻬﺎب و ﻧﻴﺰ از ﻃﺮﻳﻖ ﺳﻨﺘﺰ ﮔﻠﻮﺗﺎﺗﻴﻮن ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز ﻛﻪ ﻣﺤﺎﻓﻆ ﻧﻮﺗﺮوﻓﻴﻞ ﻫﺎ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ، ﺳﺒﺐ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﻣﻰ ﺷﻮد.

ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ ﺳﻠﻨﻴﻮم: ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺣﻴﻮاﻧﻰ، ﻣﻮز، ﻟﺒﻨﻴﺎت، ﻗﺎرچ، ﺑﺮﻧﺞ ﻗﻬﻮه اى

 

اپلیکیشن آپ در راستای همیاری و کمک به هموطنان عزیز جهت انجام تست PCR امکان ارایه خدمات تست کرونا در استانبول را فراهم کرده است.

 

٢- ﻣﺼﺮف دوزﻫﺎى ﺑﺎﻻى وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎ و ﻣﻮاد ﻣﻌﺪﻧﻰ اﺛﺮ ﻣﺤﺎﻓﻈﺘﻰ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪه اى در ﭘﻴﺸﮕﻴﺮى از ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬﺎى ﻋﻔﻮﻧﻰ ﻧﺪارد. ﻣﻜﻤﻞ در ﺣﺪ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎى اﺳﺘﺎﻧﺪارد در اﻓﺮادى ﻛﻪ درﻳﺎﻓﺖ ﻛﺎﻓﻰ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﻨﻰ ﻣﻮاد ﻣﻐﺬى ﻣﺬﻛﻮر را ﻧﺪارﻧﺪ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد.

٣- ﺗﺎﻛﻨﻮن اﻧﺘﻘﺎل وﻳﺮوس ﻛﺮوﻧﺎ از ﻃﺮﻳﻖ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ ﮔﺰارش ﻧﺸﺪه اﺳﺖ. وﻟﻰ ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﺑﺮﺧﻰ ﻣﻮارد اﺣﺘﻴﺎﻃﻰ در زﻣﻴﻨﻪ ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ رﻋﺎﻳﺖ ﺷﻮد. ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﻳﻰ ﺣﻴﻮاﻧﻰ ﺣﺘﻤﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ ﻣﺼﺮف ﺷﻮد. از ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎى ﺧﺎم ﻛﻪ اﻣﻜﺎن ﺷﺴﺘﺸﻮى ﻛﺎﻣﻞ آﻧﻬﺎ وﺟﻮد ﻧﺪارد اﺟﺘﻨﺎب ﺷﻮد. از وﺳﺎﻳﻞ آﺷﭙﺰﺧﺎﻧﻪ ﻣﺠﺰا ﺟﻬﺖ آﻣﺎده ﺳﺎزى ﻏﺬاﻫﺎى ﺧﺎم و ﭘﺨﺘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد. ﻣﺎﺑﻴﻦ آﻣﺎده ﺳﺎزى ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ ﺧﺎم و ﭘﺨﺘﻪ دﺳﺖ ﺧﻮد را ﻛﺎﻣﻼ ﺑﺸﻮﻳﻴﺪ.

۴- از ﺑﻪ اﺷﺘﺮاک ﮔﺬاﺷﺘﻦ وﺳﺎﻳﻞ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﺎﺷﻖ، ﭼﻨﮕﺎل، ﻛﺎرد و ﻟﻴﻮان اﺟﺘﻨﺎب ورزﻳﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ از ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﻣﺴﺘﻘﻴﻤﺎ ﺑﺎ دﺳﺖ ﺗﻤﺎس ﭘﻴﺪا ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ((FINGER FOODS اﺟﺘﻨﺎب ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ.

۵- در زﻣﻴﻨﻪ ﻣﺼﺮف ﻣﺎﻳﻌﺎت: ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﻜﺎن، ﻣﺎﻳﻌﺎت ﻛﺎﻓﻰ و ﻓﺮاوان ﺑﻨﻮﺷﻴﺪ. ﻫﻴﺪراﺗﻪ ﺑﻮدن ﺑﻪ ﺑﺪن ﺑﺮاى دﻓﻊ ﺳﻤﻮم و ﺣﻔﻆ اﻳﻤﻨﻰ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻛﻤﻚ ﻣﻰ ﻧﻤﺎﻳﺪ.

۶- در زﻣﻴﻨﻪ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺑﺎ ﺷﻴﺮ ﻣﺎدر، ﺑﺮ ﻃﺒﻖ آﺧﺮﻳﻦ رﻫﻨﻤﻮد ﻫﺎى CDC ﻛﻪ در ﻓﻮرﻳﻪ ٢٠٢٠ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ، ﻫﻨﻮز ﻣﺴﺘﻨﺪاﺗﻰ ﻣﺒﻨﻰ ﺑﺮ اﻧﺘﻘﺎل وﻳﺮوس ﺑﻪ ﻛﻮدک ﺷﻴﺮﺧﻮار از ﻃﺮﻳﻖ ﺷﻴﺮ ﻣﺎدر ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﻛﺮوﻧﺎ وﻳﺮوس وﺟﻮد ﻧﺪارد. اﮔﺮﭼﻪ ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ در اﻳﻦ زﻣﻴﻨﻪ ﺑﺎ اﺣﺘﻴﺎط ﻋﻤﻞ ﺷﻮد.

٧- اﮔﺮﭼﻪ ﺑﺮﺧﻰ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ ﮔﻴﺎﻫﻰ (ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﻴﺮ) ﺣﺎوى ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت و ﻓﻴﺘﻮﻛﻤﻴﻜﺎل ﻫﺎﻳﻰ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻣﻰ ﺗﻮاﻧﻨﺪ در ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ، وﻟﻰ ﺑﺰرﮔﻨﻤﺎﻳﻰ اﺛﺮات ﻣﻔﻴﺪ آﻧﻬﺎ و ﻣﺼﺮف ﺑﻰ روﻳﻪ اﻳﻦ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ ﻣﻰ ﺗﻮاﻧﺪ اﺛﺮات ﺳﻮﺋﻰ ﺑﺮ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺴﻢ ﺑﺪن داﺷﺘﻪ و ﻧﻴﺰ ﺑﺎ اﺛﺮات ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ و ﻣﻜﻤﻞ ﻫﺎ و داروﻫﺎى ﺗﺠﻮﻳﺰ ﺷﺪه اﺣﺘﻤﺎﻟﻰ ﺗﺪاﺧﻞ اﻳﺠﺎد ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ.

 

#در-خانه-بمانیم

اپلیکیشن آپ این امکان را برای شما فراهم ساخته است تا بسیاری از کارهای روزمره و بانکی خود را بدون خروج از خانه انجام دهید.

 همین حالا  اپلیکیشن آپ را نصب کنید.