اﺻﻮل ﺗﻐﺬﻳﻪ و ﻣﺤﺪودﻳﺖﻫﺎى ﻏﺬاﻳﻰ در دوران ﻧﻘﺎﻫﺖ ﺑﻴﻤﺎرى کرونا

اﻳﻦ ﭘﺮوﺗﻜﻞ وﻳﮋه ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﺎن ﺗﻐﺬﻳﻪ و ﻛﻠﻴﻪ ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن از ﺑﻴﻤﺎران ﺑﻬﺒﻮد ﻳﺎﻓﺘﻪ در ﻓﺎز ﻧﻘﺎﻫﺖ ﺑﻴﻤﺎرى ﻛﻮﻳﺪ-١٩ در ﻧﻘﺎﻫﺖ ﮔﺎه ﻫﺎ ﻳﺎ ﻣﻨﺎزل اﺳﺖ و ﻻزم اﺳﺖ ﺑﻤﺪت ﺣﺪاﻗﻞ ١۴ روز ﺑﺮاى اﻳﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻛﻪ ﻋﻼﺋﻢ ﺑﻴﻤﺎرى ﻓﺮوﻛﺶ ﻛﺮده و ﺑﺎ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻛﺎدر درﻣﺎﻧﻰ وارد ﻓﺎز ﻧﻘﺎﻫﺖ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ و اﺟﺮا ﻗﺮار ﮔﻴﺮد.

در دوره ﺑﻴﻤﺎرى، اﺷـﺘﻬﺎى ﺑﻴﻤـﺎر ﻛـﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘـﻪ و ﺑـﺪﻟﻴﻞ ﻋـﺪم درﻳﺎﻓـﺖ ﻛـﺎﻓﻰ ﻣـﻮاد ﻣﻐـﺬى، اﺣﺘﻤـﺎل ﺑـﺮوز ﺳـﻮء ﺗﻐﺬﻳـﻪ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ اﻧــﺮژى و ﻳــﺎ ﻛﻤﺒــﻮد رﻳﺰﻣﻐــﺬى‌ﻫــﺎ اﻓــﺰاﻳﺶ ﻣــﻰ‌ﻳﺎﺑــﺪ و ﻻزم اﺳــﺖ ﻛﻠﻴــﻪ ﺑﻬﺒــﻮد ﻳﺎﻓﺘﮕــﺎن ﺑــﻮﻳﮋه اﻓــﺮاد آﺳــﻴﺐ ﭘــﺬﻳﺮ ﻫﻤﭽــﻮن ﻛﻮدﻛﺎن، ﻣـﺎدران ﺑـﺎردار و ﺷـﻴﺮده، ﺳـﺎﻟﻤﻨﺪان و ﻣﺒﺘﻼﻳـﺎن ﺑـﻪ ﺑﻴﻤـﺎرى ﻫـﺎى ﻣـﺰﻣﻦ ﻫﻤﭽـﻮن ﺳـﻞ، ﺳـﺮﻃﺎن، دﻳﺎﺑـﺖ، ﻓﺸـﺎر ﺧـﻮن ﺑﺎﻻ و … ﺗﺤﺖ ﻧﻈﺮ و ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﺗﻐﺬﻳﻪ اى وﻳﮋه ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ.

در دوران ﻧﻘﺎﻫــﺖ، اﺷــﺘﻬﺎ اﻓــﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘـﻪ و اﻳــﻦ زﻣــﺎن ﺑﻬﺘــﺮﻳﻦ ﻓﺮﺻــﺖ ﺑــﺮاى ﺟﺒــﺮان ﻛﻤﺒــﻮد آب و اﻟﻜﺘﺮوﻟﻴــﺖ‌ﻫــﺎ، وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ‌ﻫــﺎ، ﭘــﺮوﺗﺌﻴﻦ و اﻧــﺮژى ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﺪن اﺳــﺖ ﻛــﻪ در ﻃــﻮل ﺑﻴﻤــﺎرى، ﺑــﻪ ﻋﻠــﺖ اﻓــﺰاﻳﺶ ﻧﻴــﺎز ﺑــﻪ ﻣــﻮاد ﻣﻘــﻮى و ﻣﻐــﺬى و آب و اﻟﻜﺘﺮوﻟﻴــﺖ‌ﻫــﺎ ﻧﺎﺷــﻰ از ﺳــﻮﺧﺖ و ﺳــﺎز ﺑــﺎﻻ در ﺑــﺪن و در ﻋــﻴﻦ ﺣــﺎل ﺑــﻰ اﺷــﺘﻬﺎﻳﻰ ﻧﺎﺷــﻰ از ﺑﻴﻤــﺎرى ﺑــﻪ ﻣﻴــﺰان ﻻزم و ﻛــﺎﻓﻰ ﺗﺎﻣﻴﻦ و ﺟﺬب ﻧﺸﺪه اﻧﺪ.

ﺑﻄﻮر ﻛﻠـﻰ رﻋﺎﻳـﺖ رژﻳـﻢ ﻏـﺬاﻳﻰ ﻏﻨـﻰ از ﻏـﺬاﻫﺎى ﮔﻴـﺎﻫﻰ ﺑـﺎ ﺣـﺪاﻗﻞ ﻓـﺮآورى ﺷـﺎﻣﻞ ﻣﻴـﻮه ، ﺳـﺒﺰى، ﻧـﺎن و ﻏـﻼت ﺳـﺒﻮس دار، ﺣﺒﻮﺑﺎت، ﻣﺎﻫﻰ و ﻣـﺮغ و ﻣﺼـﺮف ﻛـﻢ ﮔﻮﺷـﺖ ﻗﺮﻣـﺰ ﺑـﺮاى ﺗﺴـﺮﻳﻊ در ﺑﻬﺒـﻮدى ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﻣـﻰ ﺷـﻮد. درﻳﺎﻓـﺖ ﻛـﺎﻓﻰ ﻣـﻮاد ﻏـﺬاﻳﻰ و رﻋﺎﻳــﺖ ﺗﻌــﺎدل و ﺗﻨــﻮع در ﻣﺼــﺮف ﻣﻨﺠــﺮ ﺑــﻪ ﺗﻘﻮﻳــﺖ ﺳﻴﺴــﺘﻢ اﻳﻤﻨــﻰ و ﺑﺎزﮔﺸــﺖ ﺳــﺮﻳﻌﺘﺮ ﺳــﻼﻣﺘﻰ ﻣــﻰ ﺷــﻮد. ﻫﻤﭽﻨــﻴﻦ اداﻣــﻪ ﻣﺼــﺮف ﻣﻜﻤــﻞ ﻫــﺎى ﺗﻐﺬﻳــﻪ اى ﻣﻄــﺎﺑﻖ ﺑــﺎ دﺳــﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ ﻫــﺎى اﺑﻼﻏــﻰ ﻛﺸــﻮرى در ﻛﻮدﻛــﺎن زﻳــﺮ ٢ ﺳــﺎل، ﻣــﺎدران ﺑــﺎردار و ﺷﻴﺮده، ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن و ﺳﺎﻟﻤﻨﺪان ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد ﻛﻤﺒﻮد ﺧـﻮاب ﺷـﺒﺎﻧﻪ ﻧﻴـﺰ ﺗـﺎﺛﻴﺮ ﻣﻨﻔـﻰ ﺑـﺮ ﺗـﺮﻣﻴﻢ ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨـﻰ و ﺗﻨﻈـﻴﻢ ﻓﺸـﺎرﺧﻮن دارد. ﺧـﻮاب ﻛـﺎﻓﻰ و ﻫﻤﭽﻨـﻴﻦ ﺣﺮﻛـﺎت ﺳﺒﻚ ورزﺷﻰ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ از ﺳﻠﻮل ﻫﺎى اﻳﻤﻨﻰ ﻣﻰ ﺷﻮد در ﻧﻬﺎﻳﺖ ﺿﺮورى اﺳـﺖ ﻛﻠﻴـﻪ اﻟﺰاﻣـﺎت ﺗﻐﺬﻳـﻪ اى، ﭘﺮﻫﻴﺰﻫـﺎى ﻏـﺬاﻳﻰ و ﻧﻜـﺎت ﺑﻬﺪاﺷـﺘﻰ و اﻳﻤﻨـﻰ در ﻛﻠﻴـﻪ ﻣﺮاﺣـﻞ ﺗﻬﻴـﻪ، آﻣـﺎده ﺳﺎزى، ﻧﮕﻬﺪارى ﭘﺨﺖ و ﺳـﺮو ﻏـﺬا ﺗﻮﺳـﻂ ﻣـﺮاﻗﺒﻴﻦ و ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻨﻨـﺪﮔﺎن ﻏـﺬا در ﻧﻘﺎﻫﺘﮕـﺎه ﻫـﺎ و ﻣﻨـﺎزل ﻣـﻮرد ﺗﻮﺟـﻪ و دﻗـﺖ ﻗـﺮار ﮔﻴﺮد.

 

١۴ ﻧﻜﺘﻪ ﺑﺮاى اﺟﺮاى اﺻﻮل ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺻﺤﻴﺢ در دوران ﻧﻘﺎﻫﺖ ﺑﻴﻤﺎرى کرونا

۱. ﺗــﺎﻣﻴﻦ ﻣﻘــﺎدﻳﺮ زﻳــﺎد ﻣﺎﻳﻌــﺎت ﻫﻤﭽــﻮن آب، آب ﻣﻴــﻮه ﺗــﺎزه ﻃﺒﻴﻌــﻰ (آب ﻫﻨﺪواﻧــﻪ، آب ﭘﺮﺗﻘــﺎل، آب ﺳــﻴﺐ و …) و آب ﺳــﺒﺰى ﻫــﺎى ﺗــﺎزه ﻃﺒﻴﻌــﻰ(آب ﻛــﺮﻓﺲ، آب ﻫــﻮﻳﺞ، آب ﮔﻮﺟــﻪ ﻓﺮﻧﮕــﻰ و …) ، ﭼــﺎى ﻛــﻢ رﻧــﮓ، آب ﮔﻮﺷــﺖ ﻳــﺎ آب ﻣﺮغ ﺑﻪ ﻣﻴﺰان ﺣﺪاﻗﻞ ٨ ﻟﻴﻮان در روز ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر رﻗﻴﻖ ﻛﺮدن ﺗﺮﺷﺤﺎت درون ﻣﺠﺎرى ﻫﻮاﻳﻰ

۲. ﻣﺼﺮف اﻧﻮاع ﺳـﻮپ داغ ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﺳـﻮپ ﺳـﺒﺰﻳﺠﺎت، ﺳـﻮپ ﺟـﻮ، ﺑﻠﻐـﻮر ﺟـﻮ دوﺳـﺮ و … و آش ﻫـﺎى ﺳـﺒﻚ ﻣﺎﻧﻨـﺪ آش ﺑﺮﻧﺞ، آش ﺟﻮ، آش ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت و …

۳. ﻣﺼﺮف روزاﻧـﻪ ﻣﻴـﻮه و ﺳـﺒﺰى ﺗـﺎزه (ﻛـﺎﻫﻮ، ﻛﻠـﻢ، ﺳـﺒﺰى ﺧـﻮردن و …) ﻳـﺎ ﺳـﺒﺰﻳﺠﺎت آﺑﭙـﺰ ﺑﺼـﻮرت دورﭼـﻴﻦ ﻏـﺬا ﺑﺮاى ﺗﺤﺮﻳﻚ اﺷﺘﻬﺎ و ﺗﺎﻣﻴﻦ رﻳﺰﻣﻐﺬى ﻫﺎى ﻻزم

۴. اﺳــﺘﻔﺎده از ﻣﻘــﺪار زﻳــﺎد ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﻏــﺬاﻳﻰ وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ A ﻛــﻪ ﺳــﺒﺐ ﺣﻔــﻆ ﻳﻜﭙــﺎرﭼﮕﻰ ﻣﺨــﺎط ﺗﻨﻔﺴـﻰ ﻣــﻰ ﺷــﻮد ﻣﺎﻧﻨــﺪ زرده ﺗﺨـﻢ ﻣـﺮغ، ﮔﻮﺷــﺖ، ﻣـﺎﻫﻰ، ﺟﮕـﺮ، ﻣﻴــﻮه ﻫـﺎ و ﺳـﺒﺰى ﻫــﺎى زرد و ﻧـﺎرﻧﺠﻰ ﻫﻤﭽـﻮن ﻛــﺪو ﺣﻠـﻮاﻳﻰ، ﻫـﻮﻳﺞ، ﻓﻠﻔــﻞ دﻟﻤﻪ اى زرد و ﻧﺎرﻧﺠﻰ، ﺑﺮگ ﻫﺎى ﺗﻴﺮه رﻧﮓ ﻛﺎﻫﻮ، اﺳﻔﻨﺎج و …

۵. اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏـﺬاﻳﻰ وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C ﺑـﺪﻟﻴﻞ ﺧﺎﺻـﻴﺖ آﻧﺘـﻰ اﻛﺴـﻴﺪاﻧﻰ آن: ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﻣﺮﻛﺒـﺎت و ﺳـﺒﺰﻳﺠﺎت ﺳـﺒﺰ رﻧـﮓ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻓﻠﻔﻞ دﻟﻤﻪ اى (ﺑﻮﻳﮋه آب ﺗﺎزه ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ و ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎ) ﻳـﺎ آب ﻧـﺎرﻧﺞ ﻳـﺎ آب ﻟﻴﻤـﻮ ﺗـﺮش ﺗـﺎزه ﻫﻤـﺮاه ﻏـﺬا و ﺳـﺎﻻد ﻛﻪ ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﻳﺶ اﺷﺘﻬﺎ ﻧﻴﺰ ﻣﻰ ﺷﻮد

۶. اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﻳﻰ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ، روى، آﻫـﻦ، ﺳـﻠﻨﻴﻢ ﻛـﻪ ﺗﻘﻮﻳـﺖ ﻛﻨﻨـﺪه ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨـﻰ اﺳـﺖ ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﮔﻮﺷـﺖ، ﻣــﺮغ، ﺗﺨــﻢ ﻣــﺮغ، ﻣﺎﻫﻰ(ﺳــﺎﻟﻤﻮن) ﻳــﺎ ﻣﻴﮕــﻮ، ﺣﺒﻮﺑــﺎت، ﻏــﻼت ﻛﺎﻣــﻞ، اﻧــﻮاع ﻣﻐــﺰ (ﺑــﺎدام، ﮔــﺮدو، ﭘﺴــﺘﻪ، ﻓﻨــﺪق و …) و ﺧﺸﻜﺒﺎر ﺣﺪاﻗﻞ دو وﻋﺪه در روز

۷. اﺳــﺘﻔﺎده از ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴــﺪرات ﭘﻴﭽﻴــﺪه و ﻧﺸﺎﺳــﺘﻪ اى ﻫﻤﭽــﻮن ﺑــﺮﻧﺞ، ﺳــﻴﺐ زﻣﻴﻨــﻰ و ﻧــﺎن ﺳﺒﻮﺳــﺪار ﺣــﺪاﻗﻞ در ﻳﻜﻰ از وﻋﺪه ﻫﺎى ﻏﺬاﻳﻰ روزاﻧﻪ

۸. اﺳﺘﻔﺎده از روﻏﻦ ﮔﻴـﺎﻫﻰ ﻳـﺎ روﻏـﻦ ﻧﺒـﺎﺗﻰ ﺷـﺎﻣﻞ آﻓﺘـﺎﺑﮕﺮدان، ﺳـﻮﻳﺎ، ﭘﻨﺒـﻪ داﻧـﻪ، زﻳﺘـﻮن، ﻛﻨﺠـﺪ، ﻛﻠـﺰا ﺑـﻪ ﻣﻨﻈـﻮر ﺗــﺎﻣﻴﻦ ﺑﺨﺸــﻰ از اﻧــﺮژى ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز روزاﻧــﻪ و ﺗــﺎﻣﻴﻦ ﺑﺮﺧــﻰ از اﺳــﻴﺪﻫﺎى ﭼــﺮب ﺿــﺮورى و وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ﻫــﺎى ﻣﺤﻠــﻮل در ﭼﺮﺑﻰ در ﺗﻬﻴﻪ ﻏﺬا (ﺟﺰ روش) ﺳﺮخ ﻛﺮدن

۹. اﺳﺘﻔﺎده از ﻋﺴﻞ ﺑﺮاى ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ و ﻣﻬﺎر ﺳﺮﻓﻪ

۱۰. اﺳﺘﻔﺎده از زردﭼﻮﺑﻪ در ﺗﻬﻴﻪ ﻏﺬا ﺑﻌﻠﺖ ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺿﺪ اﻟﺘﻬﺎب آن

۱۱. اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮدن ﺳﻴﺮ و ﭘﻴﺎز ﺗﺎزه و زﻧﺠﺒﻴﻞ ﺑﻪ ﻏﺬاﻫﺎ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﻛﻤﻚ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ

۱۲. اﺳﺘﻔﺎده از زﻧﺠﺒﻴﻞ ﻳﺎ ﻣﻮز در ﻣﻮاردى ﻛﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻬﻮع وﺟﻮد دارد

۱۳. اﺿﺎﻓﻪ ﻛـﺮدن ﻣﻘـﺪارى ﭘـﻮدر ﺳـﺒﻮس ﺧـﻮراﻛﻰ (ﺑـﺮﻧﺞ ﻳـﺎ ﮔﻨـﺪم) ﻓـﺮاورى ﺷـﺪه و اﺳـﺘﺎﻧﺪارد ﺑـﻪ ﻏـﺬاﻫﺎﻳﻰ ﻫﻤﭽـﻮن آش، ﺳﻮپ ﻳﺎ ﺳﺎﻻد ﺑﺮاى ﺟﻠﻮﮔﻴﺮى از ﻳﺒﻮﺳﺖ

۱۴. ﻣﺼﺮف ﻣﻨﻈﻢ ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ و دو ﺗﺎ ﺳﻪ ﻣﻴﺎن وﻋﺪه ﺑﺮاى ﺗﺎﻣﻴﻦ ﺑﻬﺘﺮ اﻧﺮژى و رﻳﺰ ﻣﻐﺬى ﻫﺎى ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز

 

 

١۴ ﻧﻜﺘﻪ ﺑﺮاى ﭘﺮﻫﻴﺰ و ﻣﺤﺪودﻳﺖﻫﺎى ﻏﺬاﻳﻰ در دوران ﻧﻘﺎﻫﺖ ﺑﻴﻤﺎرى COVID -19

۱. ﭘﺮﻫﻴﺰ از ﻏﺬاﻫﺎى ﺳﻨﮕﻴﻦ ﻣﺎﻧﻨﺪ آش ﮔﻮﺷﺖ ﻏﻠﻴﻆ، ﻣﺎﻛﺎروﻧﻰ و ﺳﻮﺳﻴﺲ ﻛﻪ ﻫﻀﻢ آن دﺷﻮار اﺳﺖ

۲. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن ﻏﺬاﻫﺎى ﭘﺮﭼﺮب و ﻳﺎ ﺳﺮخ ﻛﺮده ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻟﻮﻳﻪ، ﺳﻴﺐ زﻣﻴﻨﻰ ﺳﺮخ ﺷﺪه، ﭘﻨﻴﺮ ﭘﻴﺘﺰا، اﻧﻮاع ﻛﻮﻛﻮ و ﻛﺘﻠﺖ

۳. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن ﻣﺼﺮف اﻧﻮاع ﻓﺴﺖ ﻓﻮدﻫﺎ و ﻏﺬاﻫﺎى آﻣﺎده ﻓﺮاورى ﺷﺪه

۴. ﻣﻤﻨﻮﻋﻴﺖ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺮﺷﻰ ﻫﺎ و ﺳﺮﻛﻪ ﻛﻪ ﺳﺒﺐ ﺧﺸﻜﻰ دﺳﺘﮕﺎه ﺗﻨﻔﺲ و ﺗﺤﺮﻳﻚ آن ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ

۵. ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﻣﺼﺮف ﻧﻤﻚ و ﺷﻮرﻫﺎ و ﻏﺬاﻫﺎى ﻛﻨﺴﺮوى ﺷﻮر

۶. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن ﻣﺼﺮف ﺷﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴﺎت (ﺑﺠﺰ ﻧﻮع ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴﻚ) ﻛﻪ اﻳﺠﺎد ﻣﻮﻛﻮس در دﺳﺘﮕﺎه ﺗﻨﻔﺴﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ

۷. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن اﺳﺘﻔﺎده از رب ﮔﻮﺟﻪ، ﻓﻠﻔﻞ، اﻧﻮاع ﺳﺲ ﻫﺎى ﺗﻨﺪ و ﺳﺲ ﺧﺮدل

۸. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن ﻣﻮاد ﺷﻴﺮﻳﻦ و ﺷﻴﺮﻳﻨﻰ ﻫﺎ، آﺑﻤﻴﻮه ﻫﺎى ﺻﻨﻌﺘﻰ، ﻧﻮﺷﺎﺑﻪ ﻫﺎى ﮔﺎزدار، ﺷﻜﺮ، ﻣﺮﺑﺎ و ﻗﻨﺪ

۹. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن ﻧﻮﺷﻴﺪﻧﻰ ﻫﺎ و ﺧﻮراﻛﻰ ﻫﺎى ﻣﺤﺮک ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﻬﻮه، ﭼﺎى ﻏﻠﻴﻆ، ﻧﺴﻜﺎﻓﻪ و ﻳﺎ ﺷﻜﻼت ﺗﻠﺦ

۱۰. اﺟﺘﻨﺎب از ﻣﺼﺮف زﻳﺎد ﺳﻴﺮ و زﻧﺠﺒﻴﻞ

۱۱. ﻣﻤﻨﻮﻋﻴﺖ اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﺒﻮس در ﺻﻮرت وﺟﻮد اﺳﻬﺎل

۱۲. ﻣﻤﻨﻮﻋﻴﺖ اﺳﺘﻔﺎده از روﻏﻦ ﻫﺎﻳﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ زﻳﺘﻮن، ﻛﻠﺰا، ﻛﻨﺠﺪ و روﻏﻦ آﻓﺘﺎﺑﮕﺮدان و … ﺑﺮاى ﺳﺮخ ﻛﺮدن ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻰ

۱۳. ﻣﺤﺪود ﻛﺮدن اﺳﺘﻔﺎده از روﻏﻦ ﻫﺎ و ﭼﺮﺑﻰ ﻫﺎى ﺣﻴﻮاﻧﻰ ﺷﺎﻣﻞ، ﻛﺮه، ﭘﻴﻪ، دﻧﺒﻪ و …..

۱۴. ﺗﺪاوم ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﻫﺎ و رژﻳﻢ ﻏﺬاﻳﻰ وﻳﮋه، در اﻓﺮادى ﻛﻪ ﺑﻴﻤﺎرى زﻣﻴﻨﻪ اى دارﻧﺪ (ﻣﺎﻧﻨﺪ دﻳﺎﺑﺖ، ﻓﺸﺎر ﺧﻮن ﺑﺎﻻ و …)

 

» دیگر محتوای مرتبط با کرونا

 

 

#در-خانه-بمانیم

اپلیکیشن آپ این امکان را برای شما فراهم ساخته است تا بسیاری از کارهای روزمره و بانکی خود را بدون خروج از خانه انجام دهید.

 همین حالا  اپلیکیشن آپ را نصب کنید.